Williams bekroonde een voortvarende start van het seizoen met een dubbele puntenfinish in China. Dat resultaat hoopt het een week later in Bahrein te kunnen herhalen.

 

Volgens Bruno Senna is dat niet vanzelfsprekend, omdat DRS in Bahrein een grotere invloed heeft. “Het is een uitdagend circuit met een aantal lange rechte stukken gevolgd door krappe bochten”, aldus de Braziliaan. “Dat vereist een andere afstelling dan de meeste circuits. Teams die veel extra winst halen uit DRS zijn hier in het voordeel.”

 

Dat voordeel geldt voornamelijk voor de trainingen en kwalificatie. In de race, waar het gebruik van DRS is beperkt, ziet Senna meer kansen voor zijn team. “We hebben een goed momentum uit de eerste drie races van het seizoen”, zegt de Williams-coureur. “Hopelijk kunnen we dat meenemen naar deze race.”

 

Pastor Maldonado scoorde in China, na twee uitvalbeurten in de slotfases van de eerste twee races, zijn eerste punten van het seizoen. “Dat was erg bevredigend”, zegt de Venezolaan. “Ik hoop in Bahrein opnieuw punten te kunnen pakken. Het is een leuk circuit en de warme omstandigheden zouden gunstig moeten zijn voor onze auto.”