De World Motor Sport Council zal op initiatief van de FIA op 18 januari bij elkaar komen om de plannen van Liberty Media om de Fomule 1 over te nemen, te bespreken.

De leden van de World Motor Sport Council komen tezamen een dag nadat de aandeelhouders van Liberty Media zelf zullen stemmen op de voorstellen om de Formule 1 over te nemen. Eén van die voorstellen zal naar verluidt het omdopen van de naam Liberty Media Group tot Formule One Group zijn.

Naast de goedkeuring van haar eigen aandeelhouders heeft Liberty Media ook nog de goedkeuring van de FIA nodig voor de overname. De verwachting is echter dat het samenkomen van de WMSC, waarbij men dus zal worden geüpdatet over de gang van zaken een dag eerder, een signaal is dat het met die goedkeuring wel goed zal komen.

De bijeenkomst van de World Motorsport Council volgt overigens niet alleen een dag na de stemming van de aandeelhouders van Liberty Media, maar ook een dag na het samenkomen van de F1 Strategy Group en de F1 Commission om mogelijke reglementswijzigingen voor 2017 en daarna te bespreken. Wellicht dat de WMSC enkele van de voorstellen die hier mogelijk uit voortvloeien op 18 januari dus al onder de loep kan nemen.

Liberty Media heeft op dit moment 19,1 procent van de aandelen in de Formule 1 in handen. Afgelopen december maakte het mediabedrijf bekend dat het nog eens 1,5 miljard euro heeft opgehaald bij investeerders om de volgende fase van de overname in gang te zetten. Liberty Media sprak daarbij de verwachting uit dat de overname vóór het eind van het eerste kwartaal van 2017 rond kan zijn.