*

Wolff: ‘Bottas moet in 2018 meedoen om de titel’

Daan de Geus

Daan de Geus

5 januari 2018 10:00

Wolff: ‘Bottas moet in 2018 meedoen om de titel’
Sutton Images

Mercedes-teambaas Toto Wolff denkt dat Valtteri Bottas in 2018 sterker zal zijn en kan meedoen om de titel – en dat is dan ook precies wat hij van Bottas verwacht.

Bottas begon sterk in 2017, maar kende een moeilijke periode na de zomerpauze, al presteerde hij in de laatste drie races van het seizoen wel weer goed. Hijzelf heeft ook benadrukt over de winter aan zijn zwakke punten te willen werken en sterker terug te komen, en Wolff twijfelt er dan ook niet aan dat dat het geval zal zijn, zo maakt hij duidelijk in interview met ESPNF1.

De reden dat Wolff daar zo zeker van is, is dat hij de 28-jarige Bottas al tien jaar kent. “Toen ik hem ontmoette, was hij nog een jongen. Hij kwam tijdens de winter naar mijn kantoor. In zijn trui, zonder jas – en zonder vader. Valtteri heeft een ijzeren wil en karakter.” Daarnaast is hij een Fin – zo haalt Wolff aan – en heeft hij het typisch Finse sisu: “Een echte geef-nooit-op-mentaliteit”, luidt Wolffs vrije vertaling.

Volgens de Mercedes-teambaas is Bottas er verder absoluut op gebrand zichzelf te bewijzen in duel met teamgenoot Lewis Hamilton, door Wolff steevast getypeerd als de beste Formule 1-coureur van vandaag de dag. Bottas is daarbij, volgens Wolff, compleet eerlijk tegenover zichzelf: “Dus als hij niet met Lewis kan wedijveren en zich zodoende niet bij de beste coureurs kan scharen, zal hij dat weten. Er is ook geen excuus”, benadrukt Wolff, voor wie het er onder de streep op uitdraait dat Bottas om de titel moet strijden. “Dat is precies wat hij moet doen.”

Bottas won drie races in 2017 en werd derde in het WK.

Gerelateerd