Lewis Hamilton heeft volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff ‘ook geen magische knop’ waar hij op drukt om zo geweldig te presteren, maar er is volgens Wolff wel een sleutel tot Hamiltons succes: “Dat hij goed in zijn vel zit en bezig blijft.”

Hamilton is zo’n coureur die soms plots zo’n rondje of race rijdt waarvan je je afvraagt waar hij het ineens vandaan haalt, maar in een exclusief interview met FORMULE 1 vertelt Wolff dat ook Hamilton ‘er geen magische knop voor heeft, helaas’. “Anders zou hij daar wel elk weekend op drukken!”, weet de Oostenrijker.

Wolff is echter van mening dat ‘je Hamilton te kort doet door te stellen dat hij alleen op bepaalde dagen een uitzonderlijk niveau behaalt’. Want: “Hij presteert altijd – altijd – op een heel, heel hoog niveau.”

Hamilton en Wolff. Foto: Motorsport Images.

“Waar het eerder in zit en wat je ook ziet als je naar bijvoorbeeld de kwalificatie in Hongarije of race in Duitsland van vorig jaar kijkt, is dat hij ook als de omstandigheden lastig zijn op hoog niveau presteert, terwijl andere coureurs misschien wat vertrouwen inboeten.”

“Het gaat bij Lewis erg om hoe hij in z’n vel zit”, zo heeft Wolff na zes jaar samenwerken met de inmiddels vijfvoudig wereldkampioen wel gemerkt. “Afgelopen seizoen reisde hij tussen Monza en Singapore bijvoorbeeld eerst naar Sjanghai en daarna naar New York. Daar maakten we ons best zorgen om, maar hij kwam in een geweldige mentale staat naar Singapore”, zegt de Mercedes-teambaas, verwijzend naar hoe Hamilton daar onverwacht pole pakte met een megaronde, wat een belangrijke stap richting de zege was. “De sleutel lijkt te zijn dat hij bezig moet blijven”, concludeert Wolff dan ook.

In het nieuwste nummer van FORMULE 1, nr. 02, vertelt Wolff meer over Hamilton, hoe het met Valtteri Bottas en Esteban Ocon zit bij Mercedes en wat het grootste verschil is tussen zijn team en rivaal Ferrari. FORMULE 1 nr. 02 is nu in de winkel te koop of hier online te bestellen.