Lewis Hamilton schreef vandaag Formule 1-geschiedenis door voor de zevende keer wereldkampioen te worden en dat deed hij in stijl door met grote overmacht te winnen vanaf P6. De Brit baande zich na een lastige beginfase naar voren en wist op versleten intermediates Sergio Perez te passeren en reed vervolgens bij hem weg. “Hij was ongelooflijk hongerig vandaag”, zegt Toto Wolff.

Het zag er lange tijd niet naar uit dat Lewis Hamilton kans maakte op de overwinning. De Brit kon de Ferrari van Sebastian Vettel maar niet inhalen, maar toen hij naar binnen ging voor een nieuwe set intermediates, versnelde de Brit en won hij door puik bandenmanagement.

Lees ook: Hamilton na veroveren zevende titel: ‘Dit is groter dan ik ooit had durven dromen’

“Het ging niet goed in het begin, maar hij kan als één van de weinigen met dit soort omstandigheden omgaan. Hij was de enige die geen fout maakte”, beweert Toto Wolff.

“Hij was zo snel op de versleten intermediates op het einde. Het waren praktisch slicks, maar we gingen niet naar binnen door een kans op regen”, vertelt de Oostenrijker aan Sky Sports.

Tot slot heeft Wolff mooie woorden voor de samenwerking met de Brit. “We hebben een geweldige band opgebouwd. Het team staat volledig achter hem en hij staat achter het team. Daarom wint hij op dit soort dagen. Hij is nog steeds tot op het bot gemotiveerd”, stelt de teambaas van Mercedes.

Lees ook: Bottas: ‘Ben zo vaak gespind dat ik de tel ben kwijtgeraakt’

Foto: Motorsport Images