*

Wolff: ‘In Abu Dhabi gaan alle remmen los’

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte

20 november 2018 16:44

Wolff: ‘In Abu Dhabi gaan alle remmen los’
Sutton Images

Mercedes reist af naar Abu Dhabi met beide titels reeds op zak. Een luxepositie, die volgens teambaas Toto Wolff ervoor zorgt dat alle remmen los kunnen aankomend weekend.

Mercedes wist dit jaar al tien overwinningen bij elkaar te rijden, allen op naam van Lewis Hamilton. Het team zou daar nog graag één aan toe willen voegen. “Vooral voor Valtteri Bottas, die dit jaar overwinningen heeft verloren door ongeluk en teamorders”, licht Wolff toe. “We hebben nog één race te gaan in 2018 en we willen een mooie show neerzetten voor onze fans.” Een show mag het zeker worden, want er staat met beide titels op zak niks meer op het spel: “De druk is eraf, we kunnen er vol voor gaan deze race.”

Goede track-record
Het gaat volgens Wolff niet gemakkelijk worden. “We weten dat het een zware strijd gaat worden, want Red Bull en Ferrari willen net als wij ook de winter ingaan met een goed gevoel.” De teambaas ziet echter wel dat het circuit Mercedes gunstig gezind is. “We hebben hier vier overwinningen op rij behaald, ondanks dat het circuit ons niet zou moeten liggen. We hebben goede stappen gemaakt met onze wagen op gelijksoortige circuits, dus we zijn ervan overtuigd dat we sterk zullen presteren in Abu Dhabi. We willen het geweldige seizoen 2018 met een hoogtepunt afsluiten.”

Gaat één van deze twee heren het totaalaantal overwinningen van Mercedes in 2018 op 11 brengen?