Teambaas Toto Wolff wil nog steeds geen nummer één aanwijzen bij Mercedes, maar erkent wel dat ‘de beslissing steeds duidelijker wordt’.

Dat zegt hij naar aanleiding van Lewis Hamiltons zege in Singapore, waardoor de Brit met 263 punten nu 28 punten voorsprong heeft op Ferrari-coureur Sebastian Vettel. Hamiltons teamgenoot Valtteri Bottas doet mathematisch ook nog mee om de titel, maar staat 51 punten achter op Hamilton.

“Ik denk dat het evident is dat Lewis’ kansen om kampioen te worden beter zijn dan die van Valtteri”, constateert Wolff in interview met Formula1.com, al geniet Hamilton volgens hem alsnog geen nummer één-status binnen Mercedes: “We blijven het per race bekijken en evalueren.”

“De beslissing wordt echter wel steeds duidelijker”, zegt Wolff, die Hamilton op het moment desondanks nog niet de nummer één wil noemen: “Want ik wil niet dat dit bij onze tweede rijder – ah, ik bedoel onze andere rijder – in z’n gedachten mee gaat spelen.”

Hamilton en Bottas finishten in Singapore als eerste en derde voor Mercedes.

“Als hij vooraan knokt en aan de leiding van een race rijdt, zou ik hem namelijk niet als onze nummer twee willen wegzetten”, legt Wolff uit. De Oostenrijker benadrukt namelijk dat er nog zes races zijn waarin het, bijvoorbeeld, totaal verkeerd kan gaan, zoals het in Singapore voor Ferrari ging.

“Het gaat er dus om dat we ons gewoon telkens op de race zelf concentreren en daar het maximale uit halen. Er zijn immers nog zes keer 25 punten te winnen of verliezen, al ga je de resterende races natuurlijk liever met 28 punten voorsprong in dan niet.”

Waar Hamilton 28 punten voor staat op Vettel, staat Bottas er 23 achter op de Duitser. Bottas bekijkt het stapsgewijs, waarbij zijn vizier dus in de eerste plaats op de Ferrari-coureur is gericht. “Hij is het volgende doel voor me, absoluut.”