Mercedes-teambaas Toto Wolff wil meer risico in de Formule 1 en daarom wil hij af van circuits die hij omschrijft als ‘supermarkt-parkeerplaatsen.’ De Oostenrijker wil meer ’traditionele races’ op de F1-kalender, zoals de GP van Monaco.

“Het DNA van de Formule 1 bestaat uit de beste technologie en de beste coureurs die in een auto zitten en deze ook besturen. Het gaat om iets doen wat niemand anders durft te doen en met een passie voor auto’s”, zegt Wolff tegen de London Independent. 

“Autoracen is een levensstijl en er is zo veel passie en emotie bij elke generatie auto’s en coureurs. Om vandaag de dag dit soort auto’s te besturen heb je lef nodig, op sommige circuits meer dan op andere”, meent de Oostenrijker. “We willen niet racen op circuits die eruit zien als supermarkt-parkeerplaatsen.”

Zo ziet Wolff het graag, snelle auto’s in smalle straten. © Racepictures

Traditionele circuits
Als een coureur vroeger een bocht miste, raakte hij gewond of was hij zelfs dood, meent Wolff. Nu kan je een bocht missen, even buiten de baan gaan en het weer opnieuw proberen. “We moeten terug naar de circuits waar je kan zien wie de beste is”, vindt de Mercedes-teambaas.

Veel traditionele circuits zoals Hockenheim en de Nürburgring hebben anno 2017 te weinig geld om nog een Formule 1-race te organiseren. Daarom heeft Wolff een andere oplossing, namelijk meer straatraces zoals de GP van Monaco op de kalender.

“Ik vind dat we weg moeten van al die vliegveld-circuits, dat is niet spectaculair. Het succes van bijvoorbeeld de Formule E is het rijden in de stad. De auto’s lijken veel sneller en kijk wat het doet met de aantrekkingskracht van Monaco.”