Wordt Sergio Pérez het slachtoffer van een mogelijke overname van Haas? Volgens de Italiaanse tak van Motorsport.com heeft Dmitry Mazepin, vader van F2-coureur Nikita, een bod gedaan op het Amerikaanse team “waar niemand nee tegen zou zeggen”. De onderhandelingen tussen Pérez en Haas zouden daardoor zijn stopgezet.

Sergio Pérez verlaat Racing Point aan het einde van het seizoen. De Mexicaan moet plaats maken voor Sebastian Vettel, die overkomt van Ferrari. Ondertussen is Pérez al enkele weken op zoek naar een nieuw team voor volgend seizoen. Haas leek meteen een van de opties en de Mexicaan voerde gesprekken met het team, maar ook de Amerikaanse renstal zou ondertussen niet meer tot zijn mogelijkheden behoren.

Lees ook: Pérez kandidaat voor Haas-stoeltje, maar ‘moeten eerst afwegen wat we precies willen’

Oorzaak daarvoor is een bod van de Rus Dmitry Mazepin, vader van Formule 2-coureur Nikita. Dat meldt de Italiaanse tak van Motorsport.com. Mazepin junior staat momenteel zes de in het F2-kampioenschap en heeft aan de zevende plek genoeg om zijn superlicentie te behalen. Door het bod van de Russische chemiereus zouden de gesprekken tussen Haas en Pérez zijn stopgezet.

Volgens Motorsport.com voerde Mazepin senior tijdens de Russische GP gesprekken met verschillende teams, maar vooral de interesse in Haas zou concreet zijn. Zo concreet zelfs dat de Rus een bod heeft gedaan, “een bod waar niemand nee tegen zou zeggen”, stelt het Italiaanse medium.

Lees ook: Ferrari over VT1-sessies voor F2-coureurs: ‘Geen shoot-out’

Nikita Mazepin (links) en zijn vader Dmitry in 2018. © Motorsport Images