Robin Frijns heeft, vanaf poleposition, de zege gepakt in de eerste Formula Renault 3.5 race in Rusland. De Nederlander slaagde er op de Moscow Raceway in Jules Bianchi en Sam Bird voor te blijven.

Frijns, die eerder vandaag nog een demonstratie gaf met de Red Bull RB6 uit 2010, vertrok zoals gezegd van pole en bleef tot en met het vallen van de vlag aan kop, maar een makkelijke zege was het niet voor de Limburger.

Frijns moest halverwge de race namelijk in de verdediging om een aanval van de Deen Marco Sörensen af te slaan, nadat deze hem tot dichtbij was genaderd. De inhaalpoging van Sörensen mislukte echter, met een spin van de Deen tot gevolg. Ook daarna bleef het echter spannend voor Frijns, die zijn eerste plaats nog tot tweemaal toe moest verdedigen bij een herstart na safety car-periodes.

Aan het eind van de rit eindigde Frijns dus bovenaan, voor de andere titelkandidaten Bianchi en Bird. Door zijn overwinning heeft Frijns ook de leiding in het kampioenschap overgenomen van Bird. Voor morgen staat er nog een race op de Moscow Raceway op het programma.