Een botsing in de kwalificatie heeft Tom Coronel er niet van kunnen weerhouden toch nog waardevolle punten te scoren tijdens het WTCC-weekend in Marrakech. De Nederlandse BMW-coureur eindigde in de races namelijk toch nog als negende en zesde.

Op zaterdag ging het tijdens de kwalificatie mis voor Coronel, die een dag eerder zijn 41e verjaardag had gevierd. Coronels team ROAL Motorsport wilde de coureur om-en-om laten slipstreamen met zijn teamgenoot Darryl O’Young, maar terwijl Coronel daarmee bezig was, miste hij zijn rempunt en reed hij op de achterkant van O’Young in.

“Het was volledig mijn fout”, zo geeft Coronel ruiterlijk toe. “Ik miste mijn rempunt. Ik zat naar mijn tijd te kijken en zat niet op te letten, waardoor ik bij Darryl achterop klapte. Heel stom.”

Als gevolg van de botsing kon Coronel de kwalificatie verder niet afmaken en moest hij een dag later als twaalfde aan de eerste race beginnen, waarin hij als negende eindigde. “Ik ben tevreden met de puntjes”, zegt Coronel. “Ik heb de auto heel kunnen houden en het was eigenlijk wel een lekkere race, ondanks dat de lokale held Mehdi Bennani iets te veel de held wilde uithangen en me in de weg zat.”

Coronel begon vervolgens als tiende aan race twee. In het gedrang tijdens de eerste ronde wist hij wat plaatsen naar voren te schuiven, terwijl er later in de race voor hem nog een aantal coureurs wegvielen door crashes en botsingen. Coronel profiteerde daar handig van en wist zich zo naar de zesde plaats op te werken.

“Ze wilden de race niet finishen onder de safety car, dus we moesten de laatste ronde echt nog racen. Ik moest nog even aanpoten om Michel Nykjaer achter me te houden”, vertelt Coronel, die er eerder voor had gewaakt zich niet in de ‘wilde’ gevechten voor zich te mengen: “Het was gewoon weer de Tommie-stijl: afwachten en dan komt het wel goed. Met P6 en deze mooie punten ben ik helemaal tevreden.”

Dankzij de tien punten van het weekend in Marrakech staat Coronel nu met twaalf punten achter zijn naam op de elfde plaats in het kampioenschap. De Nederlander is daarmee de best geklasseerde BMW-coureur in het WTCC.

De video van de kwalificatie en botsing is hier te zien.