Tom Coronel heeft een podiumplek overgehouden aan het WTCC-weekend in Oostenrijk. De voor ROAL Motorsport BMW uitkomende Nederlander eindigde in race twee op de Salzburgring als derde.

In de eerste van de twee races eindigde Coronel als achtste, nadat hij als negende van start was gegaan. “Deze race draaide eigenlijk om overleven, en dat is gelukt”, aldus Coronel, die vóór aanvang van race één al naar race twee keek, aangezien hij die als tweede zou mogen beginnen.

In race twee maakte Coronel vervolgens een goede start, door vanaf plek twee de leiding te pakken. De veertigjarige kon deze echter niet behouden: de Chevrolets van Yvan Müller, Alain Menu en Rob Huff passeerden hem, waardoor Coronel in zijn BMW terugviel naar plek vier.

Het venijn bleek in Oostenrijk echter in de staart te zitten voor de Chevrolets, want Menu viel in ronde acht van de twaalf weg uit de topdrie, terwijl Müller in de slotronde nog een tripje door het grind maakte en zodoende plaatsen verloor.

Coronel verloor op zijn beurt in de laatste ronde ook nog een plekje aan de latere winnaar Stefano D’Aste, aangezien hijzelf werd opgehouden door Rob Huff, die met een lekke band rondreed. Plaats drie was daardoor uiteindelijk het deel voor onze landgenoot.

“Toen de Chevrolets me zo makkelijk voorbij gingen, dacht ik dat het geen hele leuke race zou worden, maar ze kregen problemen en ik zag Menu en Müller eraf gaan. Ik probeerde daarna zelf nog om Huff te pakken, maar hij blokkeerde me en daardoor kon D’Aste er voorbij. Dat is echter geen probleem, want ik ben hier namelijk helemaal blij mee”, aldus Coronel.