Tom Coronel heeft goed gepresteerd in China, waar de WTCC afgelopen weekend voor het eerst in actie kwam. De Nederlandse BMW-coureur behaalde een vierde en derde plaats op het Shanghai International Circuit.

Coronel begon de eerste van de twee races vanaf de tiende plaats en had zich voorgenomen om in die race vooral ’te overleven’, in de wetenschap dat hij race twee vanaf poleposition zou mogen vertrekken.

Van rustig cruisen was desondanks geen sprake: Coronel wist te profiteren van de chaos bij de start en kon zich later aan de hand van enkele goede inhaalacties naar de vierde plaats op werken en presteerde zo ook boven zijn eigen verwachting.

“Goede punten, maar in race twee moet het gebeuren”, zo blikte de BMW-rijder alvast vooruit. “De Chevrolets zullen wel naar voren komen denderen, want die zijn snel, maar met de rest moet het wel goed komen.”

In race twee pakte het vervolgens uit zoals Coronel had verwacht. De Nederlander kwam goed van zijn plek en behield de leiding bij de start, maar zag de Chevrolets van Rob Huff, Alain Menu en Yvan Muller na een paar ronden al in zijn achterspiegels opdoemen.

Zonder al te veel moeite gingen de dominante Chevrolets vervolgens aan Coronel voorbij, waarna hijzelf als ‘best of the rest’ als vierde over de streep kwam.

“Ze kwamen er makkelijk en snel voorbij, dus het waren eentonige gevechten, maar het was alsnog een goed weekend met twee vierde plaatsen. Ik ben tevreden, we hebben goede punten gepakt en het goed gedaan voor BMW.”

Drie uur na de race werd Coronel tot zijn verrassing echter alsnog op een beker getrakteerd door Chevrolet-rijder Muller. De Fransman had namelijk een tijdstraf opgelegd gekregen voor het uitdelen van een tik aan teamgenoot Menu, waardoor hij werd teruggeplaats en Coronel alsnog als derde geklasseerd werd. “Geen podium, maar wel weer een beker dus.”