Met twee vijfde plaatsen op het krappe Tianma Circuit in Sjanghai heeft Tom Coronel zijn vierde plaats in het FIA Wereldkampioenschap voor Toerwagens wederom versterkt. De Nederlander is ‘Best of the Rest’ achter de drie fabrieks-Chevrolets.

Coronel noteerde de snelste tijd in het eerste deel van de kwalificatie, maar volgens de reglementen van het WTCC betekent dat een tiende startplaats voor de tweede race. In de tweede kwalificatiesessie veroverde hij de zesde startpositie voor de eerste race.

“Race 1 begon redelijk”, vertelt Coronel. “De start ging goed, maar in de eerste bochten verloor ik een plek door de hectiek om mij heen. Twee ronden later haalde ik Tarquini in en lag weer zesde, kon het gat naar de Chevy van Muller dichtrijden en hem goed volgen. Meer dan deze vijfde plaats zat er niet in op dit baantje.”

Bij de start van de tweede race met staande start, maakte Tom Coronel gelijk drie plaatsen goed en had daarmee aansluiting met de mannen voor hem. Coronel: “De start van Race 2 was super. Ik kon tussen wat mensen doorrijden en won daarmee plaatsen. Ik zat achter de BMW van Colin Turkington en vóór Menu in de Chevrolet.”

“Voor, maar zeker ook achter mij gebeurde er het nodige en in de tiende ronde profiteerde ik van een remfout bij Turkington”, vervolgt Coronel. “Menu ging mee en samen reden wij naar Huff. Met het licht aan en hier en daar een plaagstootje probeerde ik een plek te winnen, maar ‘Huffie’ gaf zich niet gewonnen.”

Coronel deed nog ene poging in de laatste ronde. “Dat ging goed tot hij net iets te dwars op de baan kwam, waardoor ik mijn snelheid en een plek verloor. Ik moest hier proberen die laatste podiumplaats te pakken. Helaas liep dat anders en eindigde ik nog een keer als vijfde. Probeer je het niet, dan lukt het ook niet! Ik heb het nu geprobeerd en nu pakte het anders uit!”