Tom Coronel is er in zijn ’tweede thuisland’ Japan niet in geslaagd een mooi resultaat te behalen op het circuit van Suzuka. De BMW-coureur hield slechts acht punten aan het raceweekend over.

Coronel mocht in de eerste van de twee WTCC-races op de (verkorte) omloop van het Japanse circuit vanaf de achtste plek vertrekken. Van inhalen kwam helaas niet veel terecht, maar na vakkundig om een aanrijding heen gereden te zijn, schoof Coronel toch nog op naar de zevende plek.

Coronel mocht zich voor race twee vervolgens op de vierde startplaats opstellen, dus de Nederlander had er vertrouwen in: “Een mooi uitgangspunt. Er staat één BMW voor me en het zal moeilijk worden om die te pakken, maar de twee SEATs moet ik kunnen hebben.”

“Als ik er geen bende van maak, kan ik dus minstens als tweede de eerste bocht in gaan”, sprak Coronel, die op de zege inzette, zijn hoop uit.

De zo begeerde goede start kwam er echter niet voor Coronel. Op het moment dat de rode lichten uitgingen, sloeg zijn motor namelijk af. De BMW-coureur viel zo – terwijl hij van frustratie met zijn handen op zijn helm sloeg – terug naar de laatste plaats. “Sorry jongens, ik heb de race verpest”, verontschuldigde hij zich over de boordradio tegenover zijn team.

Hoewel inhalen onmogelijk schijnt te zijn op Suzuka, bewees Coronel het tegendeel door zich nog wel terug te knokken naar de vijftiende plek, maar punten zaten er dus niet meer in.

“Ik liet de motor afslaan en dat was mijn eigen schuld. Het was een grote vergissing en het spijt me heel erg. Mijn race was daarna gelijk over en uit. Die ene fout heeft mijn weekend verprutst, maar ik heb het zelf gedaan, helaas”, luidde het eerlijke en schuldbewuste relaas van Coronel na afloop.