Hoewel hij er niet in is geslaagd zijn zege van een week geleden te herhalen, heeft Tom Coronel met twee zesde plaatsen toch goede zaken gedaan tijdens het WTCC-weekend in Hongarije.

Een overwinning of podiumplaats zat er dit keer niet in voor de Nederlander, maar Coronel toonde zich wel in beide races strijdlustig en zag die strijdlust beloond met twee zesde plaatsen.

“Inhalen was lastig, maar ik heb lekker zitten rommelen en kunnen scheuren”, vertelt Coronel na afloop van race één, waarin hij aanvankelijk ‘klem zat bij de start en een tikkie kreeg’, waarna hij zelf ook nog contact maakte met Tiago Monteireo.

Coronel begon vervolgens als zesde aan race twee, waarin hij naar eigen zeggen op ‘het verkeerde moment sterk was’. “Ze konden me redelijk makkelijk voorbij. Telkens als ik met iemand voor me het gevecht aanging, was het een geval van twee honden vechten om een been en de derde gaat ermee heen.”

“Ik heb daardoor in beide races plekjes weggegeven”, constateert de ROAL Motorsport-rijder, die ondanks dat ‘wel lekker heeft geracet’. “Ik heb veel plezier gehad en flink kunnen hangen en leunen. Het was echt vet toerwagenracen.”

Dankzij de twee zesde plaatsen die hij op de Hungaroring heeft behaald, mag Coronel zestien punten aan zijn totaal toevoegen en klimt hij naar de zesde plek in het kampioenschap. Hij is daarin ook nog steeds de hoogst geklasseerde BMW-rijder.