Het WTCC-weekend op de Hongaarse Hungaroring begon slecht voor onze landgenoot Tom Coronel, maar de BMW-coureur wist de schade toch nog te beperken door in beide races volop de strijd aan te gaan.

Coronel moest de eerste race als laatste beginnen omdat een monteur een kabel van een laptop aan zijn auto bevestigd had gelaten, hetgeen tegen de regels is en dus een straf als gevolg had.

“Naar mijn gevoel is de eerste race eigenlijk gewoon weggegooid”, sprak Coronel voor aanvang daarvan dan ook. “We gaan daarom ook op oude banden rijden, want het is zonde een nieuw setje op te rijden als je toch geen mensen kan inhalen.”

In tegenstelling wat hij vooraf zei, was inhalen wel precies wat Coronel in de eerste race deed. De Nederlander knokte zich namelijk van de 21e naar de zesde plek. “Ik had van tevoren niet gedacht dat ik hier kon inhalen, maar ik was lekker bezig!”, jubelde de veertigjarige na afloop over de boordradio.

Race twee begon Coronel vervolgens vanaf de voorlaatste rij. Ook nu weer wist hij zich aardig naar voren te knokken, maar op plaats twaalf bleven de punten net buiten bereik. Uiteindelijk heeft hij aan het weekend in zijn geheel toch nog acht punten overgehouden, waardoor hij zijn vierde plaats in het klassement nu deelt met Gabriele Tarquini.