De toekomst van de Grote Prijs van Engeland komt steeds meer onder druk te staan nu de organisatie van de race op Silverstone de ‘breekclausule’ wil gebruiken.

Silverstone heeft tot en met 2026 een contract om de Grand Prix van Engeland te houden, maar zoals eerder bekend is geworden, staat er in die deal een clausule om het contract voortijdig te breken.

Als de organisatie daar gebruik van maakt, zal de editie van 2019 de laatste zijn. Voorwaarde is wel dat de organisatie, de British Racing Drivers’ Club (BRDC), dat voor de race van dit jaar laat weten. Het Britse Grand Prix-weekend staat daarbij voor de deur: dat is namelijk van 14 tot en met 16 juli.

“Het is zeer waarschijnlijk dat we gebruik gaan maken van deze clausule”, vertelt BRDC-directeur Philip Walker nu aan The Daily Mail. De te hoge kosten voor het houden van de race vormen nog altijd een grote strop voor Silverstone, dat hier al enige tijd over onderhandelt met Liberty Media.

Volgens een niet met naam genoemd BRDC-kopstuk valt de nieuwe Formule 1-exploitant echter niets aan te rekenen. “Deze beslissing komt eigenlijk te vroeg voor Liberty Media”, wordt hij of zij geciteerd door The Daily Mail.

“Ze weten nog niet welke races ze willen helpen om op de kalender te blijven en hun ceo Chase Carey is bijvoorbeeld nog nooit op Silverstone geweest. Ze willen graag helpen, maar het is gewoon te kort dag geweest en we moeten onszelf zo de tijd geven om echt een plan te maken voor de toekomst.”

Mercedes-coureur en drievoudig wereldkampioen Lewis Hamilton heeft zich eerder al sterk gemaakt voor het behoud van zijn thuisrace, die hij vier keer won.