*

‘Zelfverzekerd Renault’ doet Ricciardo steeds meer aan Red Bull denken

Daan de Geus

Daan de Geus

21 juni 2019 08:18

‘Zelfverzekerd Renault’ doet Ricciardo steeds meer aan Red Bull denken
Motorsport Images

Daniel Ricciardo ziet, zeker na de sterke dubbele puntenfinish in Canada, het vertrouwen groeien bij Renault. In dat opzicht doet de Franse fabrieksformatie hem steeds meer aan Red Bull denken.

Dat komt dan vooral door de recente reeks waarin Renault het steeds vaker tot Q3 weet te redden en het ‘belangrijke resultaat’ uit Canada, waar Ricciardo en teamgenoot Nico Hülkenberg als zesde en zevende finishten, vertelt Ricciardo. Volgens de Aussie heeft dat ervoor gezorgd dat ‘het vuurtje lekker brandt’ wat betreft de motivatie en het zelfvertrouwen binnen het team.

Lees ook: Ricciardo: ‘Renault heeft nu wat momentum te pakken, en de motor is ook steeds beter’

Qua vertrouwen begint Renault Ricciardo daarbij steeds meer aan zijn vorige team Red Bull te doen denken, zegt hij. “Toen ik bij Red Bull binnenkwam, hadden ze net vier wereldtitels gewonnen. Daardoor was dat toen echt een team waar je kon voelen dat ze veel zelfvertrouwen hadden”, memoreert Ricciardo, die het ‘geen arrogantie’ wil noemen, maar: “Ze wisten dat ze de beste waren, in elk opzicht.”

“Dan heb je dus dat zelfvertrouwen. Hier bij Renault heeft het even geduurd, maar begint dat nu ook te komen.” Ricciardo ziet het vertrouwen dus echt groeien, en ziet dat aan zowel grote als kleine dingen. “Zoals hoe het team reageert na een goed resultaat, of een gevecht op de baan. In plaats van dat ze staan te klappen, roepen ze nu ‘kom op!’ en willen ze meer.”

“Dat is echt al een verandering sinds de eerste paar races dit jaar. Ik heb het gevoel dat het team zich begint te realiseren dat er betere, mooiere resultaten in zitten en dat voel je aan de sfeer in de garage.”

Lees ook: Lach is nu echt terug bij Ricciardo: ‘Vierde is groots, dit is veelbelovend’