*

Ricciardo: ‘Renault heeft nu wat momentum te pakken, en de motor is ook steeds beter’

Daan de Geus

Daan de Geus

11 juni 2019 10:00

Ricciardo: ‘Renault heeft nu wat momentum te pakken, en de motor is ook steeds beter’
Renault Sport

Renault heeft na een paar betere weekends ‘wat momentum te pakken’, denkt Daniel Ricciardo, die verder positief is over de vooruitgang die de Franse fabrikant op motorisch vlak maakt.

Ricciardo finishte zondag als zesde in Canada, nadat hij zich de dag daarvoor als vierde kwalificeerde. “Als je dat onze teambaas Cyril Abiteboul van tevoren had verteld, had hij je waarschijnlijk gekust”, grapt Ricciardo ten overstaan van Formula1.com.

Dat Renault voor de eerste keer dit seizoen met beide auto’s in de punten finishte, was volgens Ricciardo hoog tijd ook. Voor de Aussie zelf was het de tweede puntenfinish op rij en het team heeft nu ook ‘wat momentum te pakken’, meent hij. “De laatste weekends ging het al beter en er komen ook nog een aantal updates aan.”

Lees ook: Renault-duo Ricciardo en Hülkenberg: ‘Dit resultaat zat al langer in de wagen’

Die zijn onder meer bedoeld voor Renaults thuisweekend op het Franse Paul Ricard, waar de volgende race gehouden wordt. Renault heeft al aangegeven dan flink wat upgrades te hebben, dus het ‘ziet er vrij goed uit’ voor die thuisrace, zegt Ricciardo.

Wat hij verder veelbelovend noemt, is de progressie die Renault met haar zo vaak bekritiseerde motor maakt. Als voorbeeld licht hij zijn duel met Mercedes-coureur Valtteri Bottas eruit. ‘Wel een beetje ellebogenwerk’, erkent Ricciardo, maar: “Het is niet zo dat Bottas me met gemak met DRS voorbij reed op het rechte stuk. We zijn de laatste races echt een stuk competitiever geworden qua rechtelijnsnelheid, dus we nemen genoeg positiefs mee (naar de volgende races, red.).”

Lees ook: Lach is nu echt terug bij Ricciardo: ‘Vierde is groots, dit is veelbelovend’

Lees meer over

Renault Ricciardo

Gerelateerd