Na een moeilijk seizoensbegin en wat hoongelach rijdt Renault in Canada eindelijk naar een sterk resultaat. Met Ricciardo op P6 en Hulkenberg een plekje lager eindigen beide wagens voor het eerst dit seizoen in de punten. De bijhorende hoop punten is natuurlijk ook niet te onderschatten. “Voor dit weekend hadden we op voorhand getekend”, aldus een breed lachende Daniel Ricciardo.

Op zaterdag beleeft Renault een eerste moment van vreugde wanneer Daniel Ricciardo zich als vierde kwalificeert, voor Bottas en beide Red Bulls. Het team is realistisch genoeg om te beseffen dat die plek in de race vasthouden onbegonnen werk is, maar met een zesde plek zet Ricciardo de benchmark voor de rest van het seizoen. “Wat een geweldig weekend. Hier hadden we op voorhand voor getekend”, reageert de goedlachse Australiër.

Lees ook: Leclerc na derde plek: ‘Hoopte op safety car, maar die kwam er niet’

Foto: Motorsport Images.

“Voor het eerst dit seizoen rijden beide wagens in de punten. “Ook Nico (Hulkenberg, red.) reed een sterke race”, benadrukt Ricciardo de teamprestatie. Naast de collectieve krachttoer maakt ook Ricciardo persoonlijk veel indruk. “Bottas zo lang achter me houden, wie had dat gedacht?”, vraagt hij zich luidop af. “Het was alleszins enorm leuk.”

Ook teamgenoot Nico Hulkenberg blikt tevreden terug op het weekend in Canada. “Hard werk wordt beloond”, stelt de Duitser. Al blijft hij wel kritisch. “We hebben de afgelopen race te weinig gepresteerd. Dit resultaat zat al langer in de wagen, het kwam er door omstandigheden gewoon niet uit. Nu rijden we een foutloos weekend en dan krijgen we dit”, aldus Hulk.

Hulkenberg rekte zijn eerste stint bijzonder lang. Wat leek op een tactische keuze van het team om Ricciardo te helpen, was uiteindelijk een beslissing van Hulkenberg zelf. “De softs gingen verbazend lang mee, en ik kon het treintje voor me blijven volgen. Daarom zei ik aan het team dat ik lang wou doorgaan.” De keuze legt Hulkenberg uiteindelijk geen windeieren, want hij komt als zevende over de meet.

Lees ook: Lach is nu echt terug bij Ricciardo: “Vierde is groots, dit is veelbelovend”