In de rubriek Zo was… blikken we in highlights terug op de raceweekends van vorig jaar. De Grand Prix van Canada is altijd een welkom Noord-Amerikaans uitstapje tijdens het Europese deel van het seizoen en biedt vaak voldoende spektakel. De Grand Prix van 2017 was geen uitzondering op die regel.

De traditionele saluut aan de illustere naamgever van het Circuit Gilles Villeneuve. ©Sutton Images.

Met de voetjes van de vloer: McLaren heeft weer een rampweekend in Canada en de MCL32 maakt haast meer meters hangend aan takelwagens dan zelf rijdend. ©Peter van Egmond.

Een flinke kwalificatiecrash voor Pascal Wehrlein, met Sauber en de Duitser die er in Montréal niet aan te pas komen. ©Peter van Egmond.

Een bijzonder moment voor Lewis Hamilton: met zijn 65e poleposition evenaart hij het record van zijn jeugdheld Ayrton Senna, wiens helm hij ter ere daarvan krijgt. ©Sutton Images.

Uniformiteit in uniform: de grid girls in Canada. ©Peter van Egmond.

De laatste details: Max Verstappen bereidt zich voor op de start. ©Peter van Egmond.

Een superstart van Max Verstappen, van P5 naar P2, inclusief licht contact met Sebastian Vettel, die ook nog door Valtteri Bottas wordt gepasseerd. ©Peter van Egmond.

Een flinke lock-up voor Vettel, die vroeg naar de pits moet wegens de schade aan zijn voorvleugel en daarna tot een inhaalslag veroordeeld is. ©Sutton Images.

Pijnlijke pech: na tien ronden is het over en uit voor Verstappen door een defecte accu. En dat terwijl hij van P2 op Hamilton aan het jagen was. Het is zijn derde uitvalbeurt in zeven races. ©Sutton Images.

De strijd tussen de Force India’s is bikkelhard en Vettel doet vrolijk mee. Hij knokt zich er agressief tussendoor en is zo de lachende derde die P4 pakt. ©Peter van Egmond.

Hammer time! Hamilton is zoals wel vaker ongenaakbaar in Canada, met pole en – met twintig tellen voorsprong – de zege. Het is alweer zijn zesde zege in Montréal. ©Sutton Images.