In de rubriek Zo was… blikken we in highlights terug op de raceweekends van vorig jaar. Deze keer de race die vorig jaar als tweede werd gehouden, maar nu nummer drie is: de Grand Prix van China, met een hoofdrol voor Max Verstappen!

Vervoer op stand voor Verstappen en Hülkenberg. ©Peter van Egmond.

Na een sterk debuut in Melbourne heef Sauber-invaller Antonio Giovinazzi geen best weekend in China: hij crasht hard in de kwalificatie en in de race. ©Peter van Egmond.

De bijnaam ‘flying waffle’ is niet echt blijven hangen, maar wie weet is Vandoorne dit jaar ‘unStoffable’ in Sjanghai. ©Sutton Images.

De laatste aanpassingen, en wat goede grappen zo te zien! ©Peter van Egmond.

Even afkijken… Al eindigt Vettel toch echt voor de Red Bulls in de kwalificatie. Hij is tweede, achter Hamilton. ©Sutton Images.

De grid girls lopen er keurig en netjes bij in China. ©Peter van Egmond.

Van zestien naar zeven: over een vliegende start gesproken! Verstappen vliegt in Sjanghai uit de startblokken, na een door motorpech lastige kwalificatie. ©Sutton Images.

Tussen Ricciardo en Vettel gaat het hard-tegen-hard. Vettel wint het gevecht, en haalt daarna ook Ricciardo’s teamgenoot Verstappen in voor P2. ©Sutton Images.

Verstappen finisht net voor Ricciardo na een duel in de slotfase. Eerder in de race passeerde de Nederlander de Aussie. ©Red Bull.

Vóór alle knokpartijen hoort de eerste plek maar één iemand toe: Hamilton. Hij controleert en domineert de race. ©Sutton Images.

Maar ’this guy’, deze jongen… Die heeft weer eens laten zien hoe je moet inhalen. En behalve P3 een schouderklopje van Lewis verdiend. ©Peter van Egmond.