*

Zo was… China 2017

Daan de Geus

Daan de Geus

11 april 2018 13:30

Zo was… China 2017
Peter van Egmond

In de rubriek Zo was… blikken we in highlights terug op de raceweekends van vorig jaar. Deze keer de race die vorig jaar als tweede werd gehouden, maar nu nummer drie is: de Grand Prix van China, met een hoofdrol voor Max Verstappen!

Vervoer op stand voor Verstappen en Hülkenberg. ©Peter van Egmond.

Na een sterk debuut in Melbourne heef Sauber-invaller Antonio Giovinazzi geen best weekend in China: hij crasht hard in de kwalificatie en in de race. ©Peter van Egmond.

De bijnaam ‘flying waffle’ is niet echt blijven hangen, maar wie weet is Vandoorne dit jaar ‘unStoffable’ in Sjanghai. ©Sutton Images.

De laatste aanpassingen, en wat goede grappen zo te zien! ©Peter van Egmond.

Even afkijken… Al eindigt Vettel toch echt voor de Red Bulls in de kwalificatie. Hij is tweede, achter Hamilton. ©Sutton Images.

De grid girls lopen er keurig en netjes bij in China. ©Peter van Egmond.

Van zestien naar zeven: over een vliegende start gesproken! Verstappen vliegt in Sjanghai uit de startblokken, na een door motorpech lastige kwalificatie. ©Sutton Images.

Tussen Ricciardo en Vettel gaat het hard-tegen-hard. Vettel wint het gevecht, en haalt daarna ook Ricciardo’s teamgenoot Verstappen in voor P2. ©Sutton Images.

Verstappen finisht net voor Ricciardo na een duel in de slotfase. Eerder in de race passeerde de Nederlander de Aussie. ©Red Bull.

Vóór alle knokpartijen hoort de eerste plek maar één iemand toe: Hamilton. Hij controleert en domineert de race. ©Sutton Images.

Maar ‘this guy’, deze jongen… Die heeft weer eens laten zien hoe je moet inhalen. En behalve P3 een schouderklopje van Lewis verdiend. ©Peter van Egmond.