*

Zo was… Duitsland 2016

Redactie

Redactie

18 juli 2018 13:00

Zo was… Duitsland 2016
Peter van Egmond

In de rubriek Zo was… blikken we in highlights terug op de raceweekends van vorig jaar, maar omdat er vorig jaar geen Grote Prijs van Duitsland was, gaan we dit keer terug naar de race van 2016 op het circuit van Hockenheim.

Ondanks het zomerse tijdstip, de Duitse GP is de laatste voor de zomerstop, pakken de donkere wolken zich in 2016 samen boven Hockenheim: een deal om ook in 2017 een Grand Prix te houden komt niet rond. ©Peter van Egmond.

Veel aandacht, ook in de paddock, voor Max Verstappen in Duitsland. De Nederlander heeft in de zeven races daarvoor, sinds zijn overstap naar Red Bull, drie podiumplekken gepakt.©Sutton Images.

Kent u hem nog? Rio Haryanto (Manor) kwalificeert zich als negentiende en finisht als twintigste in wat uiteindelijk zijn laatste Grand Prix blijkt. ©Sutton Images.

Sebastian Vettel zwaait zijn fans beleefd toe bij zijn thuisrace, maar geeft ze weinig te juichen. Hij start als zesde en finisht als vijfde. ©Sutton Images.

Grid girls, in 2016 heel normaal, dit jaar zullen we ze niet terugzien op de Hockenheimring. ©Peter van Egmond.

Nico Rosberg verpest met een slechte start ondertussen zijn goede uitgangspositie – hij vertrok van pole – en valt terug naar P4. ©Sutton Images.

Over het randje: Rosberg dwingt Verstappen naar buiten bij een inhaalactie in ronde 29. Het grensoverschrijdende gedrag komt hem op een tijdstraf te staan. ©Sutton Images.

3… 4… 5… En een beetje! Rosberg lost zijn vijf straftellen in tijdens een stop, maar het duurt net wat langer omdat Mercedes een ouderwetse stopwatch gebruikt. ©Peter van Egmond.

Derde aan de streep voor Verstappen. Hij laat Daniel Ricciardo, die een andere strategie volgt, nog langs op last van het team. “Soms werkt de strategie niet voor je, maar het was alsnog een goed teamresultaat.” © 2016 Peter van Egmond.

Winnaar Lewis Hamilton koestert zijn ijzersterke Mercedes. Hij had alles onder controle in de race. ©Sutton Images.

De introductie van de shoey: Ricciardo doet zijn trademark-podiumactie in Hockenheim voor het eerst. ©Peter van Egmond.

Gerelateerd