In de rubriek Zo was… blikken we in highlights terug op de raceweekends van vorig jaar. In dit eerste deel natuurlijk de traditionele seizoensopener, de Grand Prix van Australië. Dit was Melbourne 2017!

Smile! Steevast één van de eerste werkzaamheden voor de coureurs bij de seizoensopener: lekker op de foto. © Peter van Egmond.

En zo ziet dat er dan van voren uit. Dringen! © Peter van Egmond.

Lekker achterop de crossmotor! Massa strandt vrijdag, door pech, naast de baan. Zondag finisht hij anoniem maar netjes als zesde. © Sutton Images.

Balen voor Max Verstappen: vijfde in de kwalificatie is min of meer zoals verwacht, maar 1.3 seconde prijsgeven op polesitter Lewis Hamilton is wel heel veel. © Peter van Egmond.

Ook traditie: de ‘schoolfoto’. De klas van 2017 staat er goed op. © Sutton Images.

Toen nog wel, nu niet meer. De Grand Prix van Australië van dit jaar wordt de eerste in jaren zonder grid girls. © Sutton Images.

Geen best weekend voor lokale held Daniel Ricciardo. Na een spin in de kwalificatie en versnellingsbakwissel start hij als vijftiende en valt uit met een nieuw versnellingsbakprobleem. © Sutton Images.

Scandinavische strijd: Kevin Magnussen (Haas) en Marcus Ericsson (Sauber) raken elkaar bij de start. Ericsson valt er later door uit. © Sutton Images.

Hamilton ligt in het begin nog op kop, maar Sebastian Vettel zit al in zijn kielzog. Na een vroege stop voor Hamilton, gaat Vettel nog even vrolijk door. © Sutton Images.

En zo komt Hamilton na zijn stop klem te zitten achter Verstappen. “Ik kom die kerel niet voorbij!” Dat lukt pas als Verstappen zelf pit. © Sutton Images.

Hoppa! Na zijn stop in rondje 23, zeven later dan Hamilton, komt Vettel nét voor Verstappen naar buiten. Hij bijt van zich af als de Nederlander aanvalt. © Sutton Images.

De gevierde man: de handjes kunnen in de lucht voor Vettel, hij wint, voor Hamilton en Valtteri Bottas. Verstappen grijpt naast het podium met P5. © Peter van Egmond.