Jeroen Bleekemolen heeft in Brno de pole-position gepakt voor de A1 Grand Prix-hoofdrace. De Nederlander reed in poging twee de snelste sessietijd. In de kwalificatie voor de sprintrace spinde Bleekemolen: vijfde.Nederland zit er dit weekend in Tsjechië duidelijk beter bij dan in Zandvoort, waar teveel problemen met de auto waren. Dat Bleekemolen in de sprintrace op het podium eindigde was meer dan mooi meegenomen, maar wie weet wat er dit weekend allemaal mogelijk is.

In de kwalificatie voor de sprintrace had de coureur van Team Nederland zich mogelijk ook nog beter kunnen kwalificeren dan de vijfde positie. Door een spin in de laatste bocht was dat niet mogelijk en zakte hij weg.

Adrian Zaugg profiteerde optimaal, al is het nog even afwachten of zijn tijd blijft staan. De Zuid-Afrikaan reed zijn snelste ronde immers op het moment dat er met gele vlaggen werd gezwaaid – vanwege Bleekemolen. Voor Jonny Reid, die tweede werd, geldt hetzelfde, ook hij moet nog even afwachten. Robbie Kerr werd derde, gevolgd door Adam Carroll (Ierland) en Bleekemolen.

In de laatste twee kwalificaties kende Bleekemolen geen problemen. Zijn tijd van 1:44.649 was de snelste die met een A1GP-auto op het circuit is gereden. Zelfs Zaugg had daar, na drie poles op rij, geen antwoord op. Hij werd dit keer tweede, Kerr opnieuw derde.

Voor Bleekemolen was het zijn eerste echte pole-position, na de farce die hem in China vorig jaar de eerste startpositie opleverde. ,,Het ziet er ook goed uit voor de races, denk ik”, zei de Nederlander. ,,We zijn ook op gebruikte banden steeds voorin te vinden dit weekend. Ik zie geen reden waarom we niet voor de overwinning kunnen gaan.”

,,In de kwalificatie voor de sprintrace probeerde ik hard te pushen op gebruikte banden en verloor ik de auto bij het opkomen van het rechte stuk. Ten opzichte van vorig jaar zijn we als team enorm gegroeid en dat zie je nu ook hier.”

KVN