Jeroen Bleekemolen heeft zich voor Team Nederland in Brands Hatch twee keer als derde gekwalificeerd. Enigszins teleurstellend: in de vrije tainingen was hij namelijk keer op keer de snelste. Ondertussen doet Team Ierland uitstekende zaken in de titelrace.Adam Carroll staat namelijk aan de vooravond van de seizoensfinale slechts twee punten voor op Neel Jani van Team Zwitserland. Dat is niet echt veel. Omdat Ierland zowel de sprint- als hoofdrace als eerste start, staat Carroll echter op poleposition om de A1GP-titel voor zich op te eisen.

Jani deed het namelijk beduidend minder goed. In de sprintkwalificatie reed hij slechts de achtste tijd. De hoofdrace start de Zwitser als vierde. In de slotfase eindigde hij zelfs in de grindbak. Of er opzet in het spel was, is de vraag.

Op het moment dat Zwitserland namelijk de grindbak in schoot moest Ierland nog een tijd klokken voor de hoofdrace. Een tijd die behoorlijk laag uit kon vallen als er een gele-vlagsituatie was. Plannetje – als die er was – van Zwitserland in duigen. Jani moet morgen dus aan de bak in Brands Hatch.

Dan moet hij in beide races eerst langs onder andere Bleekemolen. De Nederlander kwalificeerde zich voor beide races als derde. Misschien is dat een beetje teleurstellend aangezien hij in de trainingen constant de snelste tijd klokte.

BvdB