In de ochtendtraining ging het niet best, maar ’s middags keek Christijan Albers al een stuk blijer. Ondanks zijn magere 21ste trainingstijd ziet de Spyker-coureur aanknopingspunten.,,De setup is nog niet helemaal voor elkaar, maar in tegenstelling tot vanmorgen hebben we nu wel een idee waar we naartoe moeten”, zegt een bezwete Albers op het terras van het Spyker-gastenverblijf op het circuit van Sakhir.

Tijdens die eerste sessie was Albers laatste, maar zorgwekkender was de forse achterstand op de nummer 1, Kimi Raikkonen. Die was in zijn Ferrari toen nog meer dan vijf seconden sneller dan Albers.

Na de middagpauze was Albers een stuk sneller, al konden de Spyker-engineers niet echt spreken van een pauze. De afstellling van de F8-VII ging volledig op de schop. ,,Ik heb nu veel meer gevoel met de auto”, stelde Albers.

In die tweede sessie schoof Albers een plekje op, doordat Jenson Button halverwege de sessie zijn motor opblies en zijn tijd niet kon verbeteren. Ditmaal was de achterstand op Raikkonen, die net als in de eerste sessie de snelste man was, slechts 2,5 seconde.

Albers: ,,het circuit was ook heel anders dan vanmorgen, er lag veel meer rubber. Maar het blijft natuurlijk een vrijdagtraining, dus wat moet ik er verder over zeggen?” In weerwil van Albers’ uitspraak was Raikkonen in de eerste sessie ruimschoots sneller: 1:33.162 tegen 1:33.572 in de middagtraining.

Overigens was teamgenoot Adrian Sutil in beide sessies sneller dan Albers. In de eerste training bedroeg het verschil 1,1 seconde, na de lunch bracht Albers het verschil terug tot drie tienden.

MB