Hij start morgen als vierde, maar Fernando Alonso acht zichzelf nog niet kansloos voor de zege. ,,Niks is onmogelijk”, zegt hij, al geeft hij toe dat hij in een ideale wereld vanaf pole-position zou vertrekken.Alonso was niet snel genoeg om zich te mengen in het gevecht om de eerste startplek en koos ervoor zijn laatste run op de hardere bandenspecificatie te rijden. Hij denkt niet dat hij daardoor terrein verloor.

,,Mijn laatste poging was niet mijn beste, maar volgens mij lag dat niet aan het rubber”, legt de Spaanse coureur na afloop uit. ,,Ik moest me flink haasten om op tijd over start/finish te komen en er zat ook wat verkeer voor me. Kortom, het was geen optimale ronde. Het maakte niet zo heel veel uit op welke banden ik reed.”

De tweevoudig kampioen baseert zijn vertrouwen op een goede race op het gebrek aan aanwijzingen uit de vrije trainingen. ,,Er werden stints gereden van acht of negen ronden en dat zegt niet zoveel. Morgen rijden we er ongeveer twintig op dezelfde set banden. Ik heb het volste vertrouwen in de strategie en onze snelheid en hoop morgen naar voren te komen.”

Klein nadeeltje is misschien dat de beide McLaren-coureurs morgen van de vuile kant van het circuit starten. Toch blijft Alonso, die mogelijk met wat meer benzine dan zijn concurrenten van start gaat, positief gestemd.

,,Ik verwacht een leuke race en ik heb er vertrouwen in, vooral omdat het mogelijk is om in te halen. Er kan nog van alles gebeuren. En ja, uiteraard was ik het liefst van pole vertrokken, want ik moet punten terugwinnen in de titelstrijd.”

KVN