Wereldkampioen Fernando Alonso meent dat McLaren nog wat werk moet verzetten om klaar te zijn voor de start van het seizoen. Dit ondanks het feit dat McLaren een indrukwekkende vorm heeft getoond tijdens de recente tests.Alonso heeft dit laten weten aan de Spaanse televisiezender Telecinco. De uitspraak is opmerkelijk, omdat de Spanjaard en zijn teamgenoot Lewis Hamilton met hun MP4-22 regelmatig bovenaan stonden in de testuitslagen en de wagen goed presteerde tijdens de lange runs.

De tweevoudig wereldkampioen blijft echter argwanend en vindt vooral dat het team beter in de gaten moet krijgen hoe het de auto af moet stellen. ,,De tijden zijn goed en iedereen volgt ons op de voet, maar de auto is verre van klaar voor de start in Australië. We hebben echter nog maar weinig tijd. Ik hoop dat we in Barcelona en Bahrein in twee weken tijd de afstelling goed kunnen krijgen.”

Dat de Spanjaard nog niet te hard van stapel loopt is niet helemaal vreemd. Vorig seizoen zette McLaren ondanks de (motor)problemen met name in Valencia redelijke rondetijden neer. Maar goede tijden in Valencia zeggen niet zoveel, hooguit dat de auto goed uit de voeten kan in Monaco en Hongarije. Zoals in 2006 ook is gebleken…

Ferrari en Renault zijn volgens de regerend wereldkampioen in het begin van het seizoen de grootste bedreigingen voor McLaren. ,,Ferrari ziet er goed uit. Renault zal het seizoen goed starten, maar zij zullen in de loop van het seizoen slechter worden, zoals altijd”, aldus Alonso, die met die laatste uitspraak geen vrienden zal hebben gemaakt bij het team waarmee hij twee achtereenvolgende wereldtitels won.

SH/KVN