Het kan snel gaan in de Formule 1. Zaterdag verkeerde Renault nog in jubelstemming na een prima kwalificatie van met name Fernando Alonso, op zondag stond de Franse renstal met lege handen. Maar Alonso blijft positief.Vooral de tweede startplaats die Alonso tijdens de kwalificatie wist te behalen, bracht Renault tot de conclusie dat het zich flink verbeterd had. De tiende positie van Nelson Piquet benadrukte dat, zei Pat Symonds nog op zaterdag.

Maar voor Piquet was de race al vroeg voorbij na een aanvaring met Sébastien Bourdais. En ook Fernando Alonso was het geluk niet gegund om voor zijn eigen publiek een goed resultaat te boeken. Halverwege de race liet zijn motor hem in de steek en de race van Alonso was voorbij.

Toch is Alonso zijn positieve gevoel niet kwijt geraakt. ,,De ene keer overkomt het ons, de andere keer iemand anders”, is zijn nuchtere reactie. ,,Het is jammer dat dit bij mijn thuisrace moest gebeuren, maar ik heb er toch een goed gevoel aan overgehouden, want we waren tenminste in gevecht met de topteams.”

,,In eerdere races waren we zo ver van ze verwijderd dat we ze niet eens konden zien”, aldus Alonso. Renault zat nu in de buurt, al behoorde een podiumplaats in Barcelona niet tot de mogelijkheden, stelt Alonso.

,,Onmogelijk. We zouden in gevecht geweest zijn met Kovalainen en Heidfeld om plaats zes of zeven. Dat was van tevoren de verwachting. Maar we zaten in de buurt, dichtbij genoeg om de topteams te kunnen zien en zelfs aan te raken. Dit is de kant die we op moeten en ik ga met een goed gevoel naar huis.”

LP