Dat hij aan de leiding gaat van het kampioenschap is volgens Fernando Alonso niet het belangrijkste op dit moment. “Onze prioriteit blijft het verbeteren van de F2012”, aldus de Ferrari-coureur.

“We zijn blij met waar we staan in het kampioenschap, maar we moeten realistisch zijn”, zegt Alonso. “We hebben niet de snelste auto. Om voor de titel te kunnen gaan, moeten we het gat naar de snelle auto’s dichten. We zijn nog niet eens op de helft van het seizoen. Punten zijn belangrijk, maar het verbeteren van de auto is ons voornaamste doel.”

Ferrari staat er in ieder geval al een stuk beter voor dan aan het begin van het seizoen. “De afgelopen drie tot vier maanden hebben we anderhalve seconde per ronde gewonnen ten opzichte van ons tempo in Australië”, zegt Alonso. “Dat is goed nieuws.”

Alonso heeft nu al meer races gewonnen dan in heel 2011. Toen was Silverstone het toneel van zijn enige overwinning van het seizoen. De Spanjaard schat zijn kansen dit jaar opnieuw hoog in.

“Silverstone ligt ons goed”, zegt hij. “In snelle bochten presteert onze auto goed. Dat zagen we aan het begin van het jaar al en was ook tijdens de test in Mugello het geval. Hopelijk wordt het opnieuw een goed weekend voor mij, en Felipe.”