Hij is al een tijdje het onderwerp van speculaties, maar Fernando Alonso weet nog niet wat hij gaat doen na dit seizoen. De Spanjaard denkt al wel na over zijn toekomst, helemaal omdat Renault minder presteert dan hij verwacht had.Zeker is het niet, maar het schijnt dat Alonso een clausule in zijn contract heeft, waarin staat dat hij weg mag als Renault niet naar zijn verwachtingen presteert.

Alonso heeft tot nu toe negen punten verzameld, minder dan waar de tweevoudig wereldkampioen op gehoopt had. Hij werd in eerdere geruchten al aan Ferrari gekoppeld, maar daarover bestaat geen enkele duidelijkheid. Duidelijk is wel dat Alonso nadenkt over zijn toekomst in de Formule 1.

,,Ik weet het nog niet", is het antwoord van Alonso op de vraag of hij ook in 2009 bij Renault blijft. ,,Het is tot nu toe een slecht jaar geweest, erger dan we van tevoren verwacht hadden. We hebben nog geen podiumplaats behaald, laat staan een overwinning."

,,We hebben nog veel werk te doen. Tegen het einde van het jaar weten we meer en dan zal ik ook een beslissing over mijn toekomst nemen", aldus Alonso. Ondanks zijn twijfels kijkt de Renault-coureur wel uit naar de aankomende Grand Prix in het Franse Magny-Cours.

Alonso: ,,We genieten veel steun in Frankrijk, voor mij is het als racen in Barcelona. Het team heeft afgelopen week hard gewerkt en we hebben tijdens tests veel verbeteringen aan de auto aangebracht. Het is een stap voorwaarts. We bevinden ons op het juiste pad en ik heb er vertrouwen in."

LP