Fernando Alonso kan tevreden terugkijken op de laatste races van 2008. Nadat de Spanjaard in Singapore en Japan won, finishte hij vandaag in Brazilië keurig als tweede. En daar had hij zelf geen rekening mee gehouden.Alonso meent dat Renault in de openingsfase de juiste keuze heeft gemaakt om twee ronden na de neutralisatie op droogweerbanden verder te gaan.

,,De start was denk ik voor iedereen lastig”, vertelde Alonso na afloop. ,,Het circuit was natuurlijk nat en dat was vooral in de eerste drie bochten het geval. Iedereen had daar wel problemen mee.”

De Spanjaard vervolgt: ,,Daarna kwam de safety car naar buiten en wisselde ik twee ronden na de herstart van banden. Het team zag dat de BMW Saubers behoorlijk snel gingen met de normale banden, dus ze namen een goede beslissing. Niet lang daarna reed ik daarom opeens op de derde plaats rond. Vanaf toen verliep de race lekker.”

,,We hebben de tweede plaats tot en met het einde behouden, en we hebben er hard voor gevochten. Dit is een fantastisch resultaat. De tweede plaats is meer dan we wilden en Felipe Massa was vandaag te snel voor ons. Ik maakte me meer zorgen om het gat met Kimi.”

Alonso heeft het seizoen dus goed afgesloten. Vanaf de Grand Prix van België pakte de Renault-coureur de meeste punten van iedereen.

BvdB