Terwijl Fernando Alonso nog nageniet van zijn tweede startplaats, heeft Pat Symonds toegegeven dat zijn coureur waarschijnlijk niet erg veel benzine aan boord heeft. ,,Natuurlijk hebben we een strategie toegepast.”Volgens Symonds is Renault ‘creatief’ geweest met de strategie van Alonso en is daarmee deels zijn snelheid in de kwalificatie te verklaren. ,,Maar ik ben heel blij om na maanden hard werken echt resultaten te zien”, verklaarde Symonds tegenover de Britse zender ITV.

Symonds gaf toe dat Fernando Alonso en zijn teamgenoot Nelson Piquet twee totaal verschillende strategieën hebben. Piquet start in de race vanaf plaats tien. ,,Ik denk dat het geen geheim is dat Fernando en Nelson niet dezelfde strategie hebben”, aldus Symonds.

,,Maar het is goed om Nelson in de top tien te zien. Het is de eerste keer dat hij Q3 heeft gehaald en dat laat het harde werk van het team zien. Nelson moet nog steeds veel leren, hij moet ervaring op doen en dan is het niet verstandig om een aggressieve strategie toe passen.”

Bij Alonso is Renault dus wel wat creatiever te werk gegaan. Symonds: ,,Het heeft te maken met wat een coureur kan met een andere strategie. Maar in het algemeen hebben we de auto echt verbeterd. Hij rijdt fijner en is competitiever.”

,,Uiteindelijk telt de zondag. We willen gewoon eindelijk weer een goed resultaat boeken. En natuurlijk staan wij bekend om onze creatieve manier van een race ingaan. Dit is een voorbeeld daarvan.”

LP