Fernando Alonso ontkent dat hij in Monza bekendmaakt waar hij volgend seizoen rijdt. En een stoeltje bij Ferrari is voor 2009 ook al uitgesloten, voegt hij hieraan toe. ,,Ik heb niks nieuws te melden”, zegt de Spaanse coureur.Aangezien de prestaties van Renault nogal tegenvallen, lijkt vrijwel niemand er nog serieus rekening mee te houden dat Alonso zijn team trouw blijft. In plaats daarvan wordt hij gelinkt aan Ferrari, Honda en BMW Sauber.

In hoeverre dat waar is, blijft ook nog even afwachten. Feit is wel dat de toekomst van Alonso de gemoederen bezighoudt en voor een impasse op de transfermarkt zorgt. Dat kan nog wel even aanhouden als Alonso’s woorden kloppen.

,,Geen nieuwe ontwikkelingen”, antwoordt Alonso op de vraag van ITV wat zijn plannen voor volgend seizoen zijn. ,,Van een aankondiging volgende week in Monza is totaal geen sprake. Ik weet niet wie dat verzonnen heeft. Ik in ieder geval niet.”

De Renault-coureur heeft recent wel laten doorschemeren in september een besluit te willen nemen over zijn toekomst. Alonso: ,,Maar ik heb mezelf geen deadline gesteld. Binnenkort ga ik mijn mogelijkheden afwegen en dan neem ik een beslissing.”

Ferrari lijkt bij voorbaat, voor 2009 althans, af te vallen. Volgens president Luca Di Montezemolo is er geen enkele reden om voor andere coureurs te kiezen. ,,Absoluut”, antwoordde de Italiaan toen hem werd voorgelegd of Felipe Massa en Kimi Raikkonen opnieuw Ferrari zullen vertegenwoordigen.

Alonso: ,,Voor volgend jaar is er zeker geen plaats voor mij bij Ferrari. Dat is geen verrassing aangezien beide coureurs over een doorlopend contract beschikken. Ik wist ervan, voor mij was het honderd procent duidelijk. Maar ik moet niet alleen aan volgend seizoen denken, maar ook aan de lange termijn.”

Dan komt het hele verhaal toch weer uit op: Alonso, 2010, Ferrari. ,,Geen idee”, blijft Alonso geheimzinnig.

KVN