Net als in Singapore had niemand het verwacht, maar Fernando Alonso wint in Fuji opnieuw. Als de topteams niet doen wat er van ze wordt verwacht, is Alonso er als de kippen bij. ,,Dit dringt maar moeilijk tot me door.”De Spanjaard deed goede zaken in de eerste bocht en daarvoor moet hij Lewis Hamilton bedanken. Doordat de Brit veel risico nam aan de binnenkant gingen de toppers stuk voor stuk wijd. Alonso schoof door naar de tweede plek.

Het tempo van leider Robert Kubica kon hij goed volgen. Zo goed, dat hij door langer door te rijden en een goede pitstop van zijn team de leiding kon overnemen. Door in de tweede stint een gat te slaan, reed Alonso ineens een gewonnen race.

,,Alles lukte in de tweede stint. Dat is altijd maar weer afwachten omdat je in een mooi gat terecht moet komen. Gelukkig was dat het geval. En mijn auto was geweldig”, looft Alonso zijn R28. ,,Ik kon bouwen aan een mooie voorsprong. Daar zou ik de race wel eens gewonnen kunnen hebben.”

Ook het team zelf kan rekenen op de complimenten van Alonso. ,,Ik lag tweede toen ik mijn eerste pitstop maakte. Ik vroeg het team of ze me voor Robert weer naar buiten konden krijgen omdat ik in schone lucht wilde rijden. Dat lukte. Het team besloot me iets lichter weer weg te sturen. Een prima besluit.”

,,Ik kan het amper geloven”, vervolgt Alonso, die als geen ander weet dat zijn overwinning in Singapore letterlijk uit de lucht kwam vallen. ,,Die race is niet te vergelijken met welke andere race dan ook. Een safetycar en van alles. Vandaag gebeurde er niets raars. Eigenlijk past dit circuit helemaal niet bij onze auto. Ongelooflijk, twee zeges achter elkaar…”

Renault lijkt na een moeilijke start van het seizoen helemaal terug. De sfeer binnen de renstal doet Alonso terugdenken aan de succesvolle periode in 2005 en 2006. ,,Het enige verschil is dat we toen om het WK streden en dat is anders racen. Punten scoren is dan belangrijker dan op de limiet racen. Ik ben heel erg blij en heel trots op mijn team. Als je ziet van waar we komen, is dit het mooist denkbare compliment voor het hele team.”

KVN