Fernando Alonso maakt zich niet bezorgd om het feit dat hij al vijf jaar wacht op zijn derde wereldtitel. De Spaanse Ferrari-coureur heeft er alle vertrouwen in dat verder succes nog wel zal volgen.

 

Zowel in zichzelf als in Ferrari heeft Alonso alle vertrouwen, zo deelt hij in gesprek met Autosport mede. Wat zichzelf betreft denkt Alonso namelijk dat hij nog nooit zo goed is geweest als nu, zelfs niet toen hij in 2005 en 2006 wereldkampioen werd: “Ik ben nu een veel completere coureur”, stelt hij.

 

“Misschien niet gezien mijn snelheid over een enkel ronde of over een hele race, maar wel waar het specifieke situaties aangaat. Tegenwoordig kan ik veel beter inhalen en starten dan in 2005 en 2006, terwijl ik op het mentale vlak ook sterker ben dan destijds.”

 

Naar Alonso’s eigen inschatting zit het met zijn kwaliteiten dus wel snor, net zoals hij ervan overtuigd is dat Ferrari er in zal slagen om hem met ingang van volgend jaar van een winnende auto te voorzien: “We hebben dit jaar wat fouten gemaakt en liepen tegen wat problemen aan met de ontwikkeling van de bolide, zoals de foute data die terugkwam uit de windtunnel. Op een vreemde manier was dat echter positief voor ons met oog op 2012, want we zijn er kunnen er nu zeker van zijn dat we die fouten niet nog een keer maken.”

 

“In 2012 beginnen we bovendien weer min of meer vanaf nul, omdat de geblazen diffusor in de ban gaat. Veel teams hadden hun auto daaromheen ontworpen en kunnen dat dus niet meer doen, maar wij liepen op dat gebied wat achter en zijn wat dat betreft dus in het voordeel ten opzichte van de rest.”

 

De coureur uit Oviedo denkt verder dat de komst van Pat Fry naar Ferrari de Italiaanse formatie vooruit zal helpen. “Pat heeft veel ervaring en voegt daardoor veel toe aan onze technische staf. Hij weet hoe hij problemen moet oplossen en kan op gebieden waarin wij achterlopen een belangrijke bijdrage leveren. Dat hij een belangrijke rol binnen het team gaat vervullen, zal ons dus zeker helpen.”

 

Al met al is Alonso er dus zeker van dat hij erin zal slagen voor een derde keer kampioen te worden: “Misschien had ik op dit moment al wel meer titels kunnen hebben, maar ik vind achteruit kijken zinloos en richt me dus liever op de toekomst. Dat ik nog een keer kampioen ga worden, weet ik absoluut zeker, want ik bevind me in de piek van mijn carrière en rijd voor het beste team op de grid.”