Fernando Alonso ziet in Mercedes de grootste concurrent voor de winst in van de volgende Grand Prix in Monaco. De kersverse winnaar van de Grand Prix van Spanje denkt dat Monaco de ideale kans is voor Mercedes om hun goede kwalificatietempo om te zetten in een overwinning.

In de laatste drie Grands Prix was Mercedes de beste in de kwalificatie. In de race krijgt de Duitse renstal het tempo echter niet in de auto. Gevolg is dat Nico Rosberg en Lewis Hamilton volledig om hun oren gereden worden. In Monaco is inhalen echter heel lastig, waardoor de overwinning voor de twee coureurs lonkt.

“Ze zijn absoluut favoriet”, zegt Alonso. “In Monaco moeten we proberen ze voorbij te komen. Dat is daar echter niet zo makkelijk. Poleposition is daar ontzettend belangrijk. En gezien de kwalificaties in de vorige races lijkt het erop dat dit de kans is voor Mercedes om hun goede kwalificatietempo te verzilveren.”

Ook vorig jaar was Mercedes in de persoon van Michael Schumacher al de snelste in de kwalificatie in Monaco. De Duitser werd echter vijf plaatsen teruggezet vanwege een raceincident in de vorige race. Alonso ziet echter genoeg kansen om alsnog de overwinning binnen te slepen.

“We zijn altijd goed in Monte Carlo”, vervolgt Alonso. “Ik werd twee jaar geleden in Spanje nog op een ronde gezet. Een race later streed ik in Monaco voor de winst. Dit jaar is onze auto overal goed, dus ik heb er alle vertrouwen in dat we weer goed voor de dag komen en mee kunnen doen om de overwinning.”