En ineens was daar Renault. Dat Fernando Alonso met Kimi Raikkonen in gevecht zou zijn om de pole-position, had waarschijnlijk niemand verwacht. Alonso zelf ook niet, die de tweede plaats opeiste.Alonso straalde na afloop van de kwalificatie. De Spanjaard had het voor elkaar gekregen om voor eigen publiek weer vooraan het veld mee te strijden en het zat zonder twijfel dicht bij elkaar. Alonso gaf slechts minder dan één tiende van een seconde toe op Raikkonen, die de pole-position in de wacht sleepte.

De afgelopen weken werd er veel geschreven over de teleurstellende resultaten van Renault en de Franse renstal kende dan ook geen succesvolle start van het seizoen. Ook Alonso liet regelmatig van zich horen dat er dit jaar maar niet te veel verwacht moest worden van zijn team.

Maar nu wordt er gesproken over ‘grote stappen voorwaarts’. Alonso: ,,De auto voelt beter aan. Ik ben er blij mee en we hebben zonder twijfel een stap voorwaarts gemaakt. We hebben tijdens tests goede resultaten geboekt en de auto is stukken verbeterd.”

En zo deed Alonso volop mee in de strijd om de eerste startplaats. ,,Het was erg opwindend toen ik de finishlijn passeerde, want ik wist dat het een goede tijd was”, zegt de tweevoudig wereldkampioen.

,,Ik wist dat alleen Kimi nog achter me zat, dus ik dacht dat het in het ergste geval de eerste startrij zou worden. Maar dit is iets wat we helemaal niet verwacht hadden. Niet in deze race en waarschijnlijk niet het hele seizoen. Ik kan dus niet gelukkiger zijn”, aldus Alonso.

LP