De Grand Prix van Bahrein wordt komend jaar verreden onder kunstlicht. De organisatie heeft bekend gemaakt dat het tienjarig jubileum van het evenement gevierd wordt met een nachtrace.

De Grand Prix van Bahrein staat sinds 2004 op de Formule 1-kalender, maar omdat de race in 2011 niet doorging vanwege politieke onrust, staat de teller volgend jaar op tien edities. Sjeik Salman bin Isa Al-Khalifa, de baas van het Bahrein International Circuit, licht de keuze voor een nachtrace toe:

“Ik denk dat er geen betere manier is om het jubileum te vieren en vorm te geven. De investeringen die ermee gemoeid zijn, tonen aan dat we de Formule 1 een warm hart toedragen en dat we het circus hier nog heel vaak hopen te ontvangen. Dit is verreweg het grootste ontwikkelingsproject sinds de oplevering van het circuit.”

De lichtinstallaties om het evenement mogelijk te maken, zijn al geïnstalleerd en worden dit weekeinde getest in de aanwezigheid van het World Endurance Championship. De organisatie van de Grand Prix geeft tevens te kennen dat het de faciliteiten voor de toeschouwers gaat verbeteren in de aanloop naar het jubileumweekend.