Rubens Barrichello heeft zijn bedenkingen over de resultaten die de windtunnel van Honda oplevert. In theorie zou de Honda RA107 namelijk allang moeten werken. Op de baan blijkt daar alleen nog weinig van.Dit seizoen behaalde de Braziliaan twee elfde en een dertiende plaats. Weinig reden om te lachen dus, daar bij Honda. Maar op papier wordt er flinke vooruitgang geboekt. ,,In de windtunnel is de auto al flink verbeterd”, schrijft Barrichello op zijn website. ,,Maar op de baan is van die vooruitgang nog niks te merken. Dit kan twee dingen betekenen: of de windtunnel levert geen goede data, of de onderdelen die we op basis van de windtunneltests maken zijn niet goed.”

In Maleisië had Barrichello een treffende omschrijving van het weggedrag van zijn Honda. Op het rechte stuk leek het volgens hem alsof er een parachute achter de auto hing. ,,Er is teveel luchtweerstand”, bevestigt hij ook nu weer. ,,Dat betekent dat er te weinig topsnelheid is en dat de auto erg instabiel is bij het remmen.”

Ondanks alle tegenslag houdt Barrichello de moed erin. ,,Het heeft geen zin er over te blijven zeuren. Wat we nodig hebben is een oplossing voor onze problemen. Daarom is de test die we aan het eind van de maand in Barcelona houden, ook zo belangrijk. We testen een nieuwe ophanging en verschillende aërodynamische zaken. We blijven volhouden!”

MB