Ferrari’s testcoureur Jules Bianchi aast voor 2012 op een functie als testrijder bij een ander team, zodat hij ervaring kan opdoen en in 2013 hopelijk promotie kan maken naar een racezitje.

 

Een voorwaarde die Bianchi stelt tijdens die zoektocht, is echter wel dat hij ook gewoon bij Ferrari kan blijven: “Het is mijn doel om een team te vinden waar ik veel testkilometers kan maken, terwijl ik ondertussen ook bij Ferrari kan blijven”, legt hij uit in een interview op de Franse radiozender RCM.

 

“Ik wil volgend jaar zoveel mogelijk informatie verzamelen en ervaring opdoen, zodat ik daarna in 2013 een racezitje kan verkrijgen”, vervolgt de Fransman, die denkt dat hij na twee seizoenen in de GP2 rijp is voor de koningsklasse: “Ik voel me er klaar voor”, benadrukt hij. “Het is soms lastig om geduldig te blijven, maar zo is de Formule 1. Ik geef het niet op en wil er in 2013 staan.”

 

Met welke teams hij in gesprek is over een rol als derde man, laat Bianchi verder niet weten. Van de 22-jarige coureur uit Nice wordt echter al enige tijd gezegd dat hij in onderhandeling is met Force India, aangezien dit team haar testrijders de laatste jaren telkens de kans heeft geboden op vrijdag een vrije training af te werken.