Reken er maar op dat Timo Glock binnenkort wordt bevestigd als Toyota’s tweede coureur. BMW Sauber heeft bevestigd dat het contract met de Duitser is ontbonden en de renstal is al op zoek naar een vervanger.,,We hebben Timo aangeboden als testcoureur aan ons verbonden te blijven, maar hij geeft er de voorkeur aan om naar een ander team te vertrekken. Als racecoureur. Wij wensen hem daarbij alle succes”, zegt BMW Saubers teambaas Mario Theissen.

Vrijdag oordeelde de Contract Recognition Board dat de coureur vrij is om de overstap te maken naar Toyota. Autosport.com speculeert op een bekendmaking tijdens Toyota’s Motorsports Festival, volgend weekend in Fuji. Dezelfde website meldt ook dat BMW Sauber er aan denkt om een shoot-out te organiseren voor de vacante positie van testcoureur.

,,Het zou goed kunnen dat we begin december in Jerez één, twee of drie coureurs testen om vervolgens een goede keuze te maken”, bevestigt Theissen min of meer het idee van een shoot-out. Als grootste kanshebbers worden de Duitsers Christian Vietoris, Nico Hülkenberg en de Est Marko Asmer genoemd.

Het is de bedoeling dat er voor het eind van dit kalenderjaar een nieuwe test- en reservecoureur is aangesteld.

KVN