Valtteri Bottas krijgt volgende week de kans om de nieuwe Williams uit te proberen. De testrijder van het Engelse team mag op woensdag achter het stuur van de FW34 plaatsnemen.

 

Bottas mocht tijdens de eerste reeks testdagen, in Jerez, niet rijden, maar krijgt in Barcelona dus wel de mogelijkheid om het stuur in handen te nemen en zo kennis te maken met de FW34.

 

Aangezien Bottas komend seizoen tijdens vijftien vrije trainingen mag rijden, is het niet verwonderlijk dat Williams heeft besloten hem ook voor aanvang van het seizoen al kilometers te laten maken in de nieuwe bolide.

 

De 22-jarige Fin neemt op woensdag het stokje over van vaste coureur Bruno Senna, die op dinsdag de aftrap van de Barcelona-test verricht voor Williams. Op donderdag en vrijdag mag Pastor Maldonado de honneurs waarnemen.

 

Bottas is al sinds 2010 aan de renstal uit Grove verbonden. Aan het eind van 2011 mocht hij namens het team al meedoen aan de Young Driver Test in Abu Dhabi. Voor 2012 is zijn rol dus uitgebreid met vrijdagtrainingen.