Voor Sébastien Bourdais staat er wat op het spel in Brazilië. Hij heeft nog geen contractverlenging gekregen bij Toro Rosso en zal zich dus van zijn beste kant moeten laten zien. Je voor de derde keer op rij in de toptien kwalificeren is dan bepaald niet gek. Vindt ook de Fransman zelf.,,Dit resultaat is super”, jubelt de blije Bourdais, al was hij 1,7 seconde langzamer dan Felipe Massa. ,,Het gaat steeds beter de laatste paar races; dit resultaat bevestigt dat. Mijn ronde was waarschijnlijk de beste Q3-ronde die ik dit seizoen gereden heb. Ik ben erg blij.”

Even was Bourdais bang dat het een korte zaterdag voor hem zou worden. Zijn eerste ronde in Q1 was ‘een ramp’, aldus de coureur, en in zijn volgende run raakte hij een kerb. Hij bleef echter in de race en wist zich ook door Q2 te wurmen, waarna hij in de slotsessie liet zien hard te kunnen rijden.

Het is de derde keer op rij dat Bourdais tot en met Q3 meedoet en de zesde keer in totaal dit seizoen.

Voor de race is de Fransman positief gestemd. ,,Er is een grote kans op regen, en ik denk dat onze strategie flexibel genoeg is om daar mee om te gaan.”

JK