Sébastien Bourdais snapt niet waarom de stewards hem na de race in Fuji hebben bestraft voor zijn touché met Felipe Massa. De Fransman verloor door de tijdstraf van 25 seconden de zesde positie en dat valt hem zwaar op de maag.Bourdais en Massa kwamen met elkaar in aanraking nadat de Fransman in de vijftigste ronde de baan weer opreed na het maken van zijn pitstop. De Braziliaan eindigde daardoor achterstevoren in de eerste bocht.

De beslissing heeft flink wat gevolgen voor het WK. Massa stijgt naar de zevende plek en loopt zo een extra punt in op Lewis Hamilton. Het verschil tussen de twee bedraagt twee races voor het einde slechts vijf punten.

Bourdais snapt niet wat hij fout heeft gedaan en al helemaal niet dat uitgerekend Massa voordeel heeft van de hele situatie. ,,Ja, ik rijd de pitstraat uit, en ja, ik moet voorzichtig zijn. Maar dat was ik ook”, verweert de Fransman zich. ,,Ik bleef aan de binnenkant en heb Felipe niet naar buiten geduwd.”

De Toro Rosso-coureur vervolgt: ,,Ik heb alles gedaan om een botsing te voorkomen, maar hij stuurt in en rijdt tegen me aan. Hij gedroeg zich alsof ik niet bestond en totaal niet in de buurt was. Wat kan ik daar aan doen?”

,,Daarbij kon ik zijn actie sowieso niet plaatsen. Hij had alles te verliezen en niets te winnen. Een ronde of wat later moest hij toch zijn pitstop maken en in feite reed ik ver voor hem. Dus zou hij achter mij eindigen. Waarom dan zo’n actie? Ik snap er niets van.”

Klik [xlink www.youtube.com/watch?v=7dKvZE0iuU8}hier{xlink] voor beelden van het incident.

KVN