Voor Flavio Briatore geen eeuwig leven als teambaas van Renault. De flamboyante Italiaan heeft aangekondigd binnen twee jaar iets anders te gaan doen en de Formule 1 te verlaten. Briatore is sinds 1991, in eerste instantie zelfs tegen zijn eigen zin in, actief in de Formule 1 en zijn aanpak blijkt goed te werken. Eerst loodste hij Benetton naar de top, later flikte hij hetzelfde kunstje met Renault.

Onder zijn bewind behaalden Michael Schumacher (1994 en ’95) en Fernando Alonso (2005, ’06) beiden twee wereldtitels. Opvallend genoeg gaf Briatore aan te willen stoppen toen hem werd gevraagd of hij ooit nog voor Ferrari zal werken.

,,Ik denk niet dat het daar nog van komt”, zegt Briatore tegen Reuters. ,,Zeker niet omdat ik van plan ben om binnen twee jaar tijd te stoppen als teambaas. Ik vind het leuk om Ferrari te verslaan, maar als dat niet lukt, hoop ik dat zij winnen.”

Renaults teambaas is van mening dat hij zijn sport met een gerust hart kan verlaten. Recent hebben de teams in nauw overleg met de FIA afspraken gemaakt om de kosten te drukken zodat de koningsklasse van de autosport nog een toekomst heeft.

Briatore: ,,Met de nieuwe regels krijgt de Formule 1 weer een menselijk gezicht en als het goed is wordt het weer een spektakel. De constructeurs hebben, met het oog op de wereldwijde crisis, het goede voorbeeld gegeven en daar ben ik blij om.”

KVN