Flavio Briatore, teambaas bij Renault, ziet het komende jaar met vertrouwen tegemoet. Hij denkt dat Renault kan terugkeren aan de top, maar aan keiharde voorspellingen waagt hij zich niet. ,,Daar is het nog te vroeg voor.”Renault kent een teleurstellend jaar. Slechts één podiumplaats heeft het tot op heden behaald, terwijl er nog maar één Grand Prix te gaan is en het de voorbije twee jaar – toen het wereldkampioen bij zowel de coureurs als constructeurs werd – in totaal zestien keer zegevierde.

Briatore erkent dat Renault meer had verwacht van dit jaar, maar hij weet waar het aan te wijten is. ,,In meerdere opzichten zijn onze tegenvallende prestaties het resultaat van vorig jaar”, meent de Italiaan.

,,Zo moesten we toen de massademper werd verboden tot het uiterste gaan met de ontwikkeling, waardoor we laat zijn begonnen met de auto van dit jaar. Bovendien hadden we moeite om te wennen aan de Bridgestone-banden. Het gevolg daarvan was dat we begonnen met een achterstand, en die hebben we in de loop van het seizoen niet meer kunnen wegwerken.”

Om een herhaling van dit jaar te voorkomen, heeft Renault al aan het begin van de zomer haar aandacht verlegd naar de auto voor volgend jaar, de R28. Volgens Briatore ziet het er goed uit, maar aan keiharde voorspellingen waagt hij zich niet. ,,Het heeft op het moment, zo’n vijf maanden voor de eerste race, geen zin om hierover iets te zeggen.”

,,Maar”, zo vervolgt hij, ,,ik zie geen enkele reden waarom wij volgend jaar geen winnende auto zouden kunnen hebben. We weten nu hoe we een auto moeten maken voor deze banden, en dat wisten we een jaar geleden niet. Daarnaast zien de windtunnelresultaten van de R28 er veelbelovend uit. En het team is niet opeens vergeten hoe ze een snelle auto moeten maken. Ik heb dan ook een goed gevoel over volgend jaar en denk dat we weer als vanouds gaan presteren.”

PPB