De niet voor het kampioenschap meetellende GP2-races en de rookietest in Abu Dhabi zag onze columnist niet zitten. Hij richt liever al zijn pijlen op een racezitje in de Formule 1.

In het voorprogramma van de Grand Prix van Abu Dhabi werden GP2-races gehouden. Deze telden echter niet mee voor het kampioenschap en waren vooral bedoeld om jonge coureurs een kans te geven. Ik had enkele goede aanbiedingen om mee te doen, maar heb er toch van af gezien. Ik heb al bewezen wat ik kan in de GP2 en ben er eerlijk gezegd wel klaar mee. Mijn doel is nu volledig gericht op de Formule 1.

In dat opzicht was het misschien vreemd dat ik niet meedeed aan de Young Driver Test in Abu Dhabi. Maar ook dat was een weloverwogen beslissing. Die rookietest is leuk voor coureurs die eens in een Formule 1-auto willen rijden, maar verder schiet je er weinig mee op. Van de jongens die eraan meedoen, zien we misschien één procent terug in de Formule 1. Voor de rest is het waarschijnlijk de enige kans die ze ooit krijgen om Formule 1-ervaring op te doen. Maar tenzij je een deal hebt voor volgend seizoen heeft het geen toegevoegde waarde. En dan is het zonde van de centen. Die kun je beter op zak houden voor wanneer zich een echte kans voordoet.

Wat dat betreft ziet het er voor mij steeds beter uit. We zijn nog steeds in onderhandeling met verschillende teams. Ik kan er verder niet veel over zeggen, maar we hebben een goed pakket en mijn managementteam is druk bezig om alles rond te krijgen. Ik wacht ondertussen rustig af. Er is nog één Grand Prix te gaan en pas daarna zullen de teams waarschijnlijk echt beginnen met de onderhandelingen voor volgend jaar.

Er wordt veel geroepen en geschreven over stoeltjes die zijn vergeven, maar in feite is er de laatste tijd niet veel veranderd. Zo zou mijn GP2-teamgenoot Charles Pic rond zijn met Virgin, maar volgens mij is daar niets van waar. Hij schijnt het zelf bevestigd te hebben op de Franse televisie, maar dat kan ook tactiek zijn. Het is pas officieel als het zwart op wit staat. Tot die tijd blijven het geruchten.

En er kan altijd iets onverwachts gebeuren. Dat zag je wel bij Sebastian Vettel in Abu Dhabi. Al was het voor de afwisseling wel aardig dat hij eens niet won. Maar het is jammer dat het door een lekke band kwam en niet na een spectaculair gevecht op de baan. Lewis Hamilton reed, net als Fernando Alonso, wel een wereldrace.

Het was top om hem weer eens te zien winnen, zeker na alles wat hij dit jaar heeft meegemaakt. Ik heb op de BBC het interview met hem gezien en ik vond het heel apart hoe openhartig hij was. Volgens hem presteert Jenson Button beter omdat hij wordt omringd door familie en vrienden en ik denk dat hij daar gelijk in heeft. Vooral in moeilijke tijden is het belangrijk om de juiste mensen om je heen te hebben. Zij kunnen je mentaal opkrikken.

Mijn seizoen was ook niet het gelukkigste uit mijn carrière, maar dat kwam vooral door pechgevallen en is niet te vergelijken met zijn situatie. In de Formule 1 komt er veel meer bij kijken en wordt alles uitvergroot. Het is een keiharde wereld, maar als de pers je telkens in stukjes hakt, lijkt het me niet makkelijk om daarmee om te gaan. En als dan ook nog eens je relatie stukloopt en je vader manager is van een andere coureur kan ik me voorstellen dat je het soms even niet meer ziet zitten. Daarom is het mooi dat hij gewonnen heeft en zijn leven weer op de rit heeft. Bij mij is gelukkig alles heel stabiel. Het is nu alleen even afwachten of we een mooie deal voor 2012 uit het vuur kunnen slepen. Dat zou het plaatje helemaal compleet maken.